Sommarläger

Läger på Vidablick – Äkta gemenskap och minnen för livet

Vi ger barn och ungdomar minnen, vänner och erfarenheter för livet på våra läger. Utbudet av aktiviteter på lägergården är stort och deltagarna får prova på det mesta under sin vistelse.
Vi leker, klättrar, badar och sjunger tillsammans och fyller dagarna med upplevelser som utvecklar både kropp och själ.

Att åka på lägren är en del av ditt barns utveckling och vi kommer förvalta det ansvar du ger oss på bästa sätt. Alla som kommer till vår lägergård, ledare och barn, kommer till en plats där man uppmuntras prova sina vingar under kontrollerade former.

Vi arbetar aktivt med kamratskap, mångfald, jämställdhet och hos oss får barn vara sig själva, på riktigt. Vi värdesätter ungas olikheter och vågar ge dom ett förtroende, att tillsammans med oss bygga en gemenskap som inkluderar alla på våra läger.

Vår verksamhet är socialt inriktad och präglas av människors lika värde. I praktiken visar det att en gruppgemenskap är oberoende av etnicitet, kön, tro och politiska åsikter. Vi använder läger- och friluftsliv som metod för social träning och personlig utveckling. Vi vill ge deltagarna inflytande i beslutsprocessen och lära dem att ta aktivt ansvar för natur, miljö och medmänniskor.

Läger för alla åldersgrupper

Målgång i Slabben - Vidablick
Målgång i slabben, ingen skall bli efter

Minividis är ett utmärkt alternativ för dig som åker på läger för första gången och kanske vill åka tillsammans med din bror, syster eller kamrat. Vi fokuserar på att ge alla deltagare en positiv upplevelse av att sova hemifrån, kanske för första gången.

Därför är detta ett kort läger ofta 5-7 dagar.

Under veckan introduceras deltagarna för många klassiska vidisinslag och vi jobbar extra hårt med att varje deltagare ska bemötas individuellt för att skapa en trygg miljö.

Det kan förekomma att vi ordnar flera Minividisläger under en sommar, kontrollera vid anmälan att du anmäler till rätt veckor!

Glada lägerbarn under ett vidisläger

På ett Vidisläger är det full rulle från morgon till kväll. Lekar, tävlingar, idrott, friluftsliv, lägerbål, sång och musik och mycket mer ingår i programmet.

Vi bor i stugor på Vidablick med ca 6-8 deltagare i varje stuga samt en ledare och en ledaraspriant. Det kan också hända att vi genomför en spännande övernattning i skogen med matlagning över öppen eld.

På våra Vidisläger för åk 4-6 fokuserar vi på att utveckla deltagarnas nyfikenhet och kunskap om vår natur och vårt samhälle. Utmaningarna tas ett steg längre och deltagarna har möjligheten till en händelserik och minnesvärd vecka.

Det kan förekomma att vi ordnar flera Vidisläger under en sommar, kontrollera vid anmälan att du anmäler till rätt veckor!

Kanoting med tonår 2020

Under ett Tonårsläger på Vidablick ligger fokus på att utveckla den inre personliga tryggheten hos varje individ och att ge en avslappnande atmosfär där deltagarna får vara sig själva och slipper undan den onödigt hårda press som de kan uppleva från samhället.

Ett tonårsläger sträcker sig normalt över 2 veckor vilket gör att man garanterat kommer att lära känna varandra väldigt väl och bli vänner för resten av livet.

På våra Tonårsläger får deltagarna även möjligheten att utmana sig själva både i den vackra natur som omger gården och på höga höjder i våra höghöjdsbanor.

En del aktiviteter genomförs som “Workshops” där deltagaren får möjlighet att välja vad de vill göra: Bygga flotte, klättra i berg, dansa, höghöjdsutmaningar…

Samling, kulturlägret 2020

Kulturlägret genomförs som ett dagläger. Man åker med bussen ut till Vidablick på förmiddagen och åker tillbaka igen på eftermiddagen.
Natten mot sista dagen blir det en övernattning efter scenshow och uppvisningar.

Inriktningar

Musik
Under musik-inriktningen fokuserar vi på att spela i band. Skriv dina egna låtar eller lär dig din favoritlåt. Du repar sedan tillsammans med nya vänner i fullt utrustade replokaler. Till hjälp har vi Elin Käll och Angelica Liv. Dom har spelat i flera olika band och kan hjälpa dig med allt du kan tänkas behöva.

I replokalerna finns elgitarr, elbas, trummor, keyboard och mikrofoner.

Fotografi
Välkommen till 5 dagar fyllda utav fotografi och kreativitet. Med hjälp av Simon, en kompetent ledare inom området med erfarenhet av att arbeta som fotograf kommer vi gå igenom grunderna i fotografi, ha olika utmaningar och även lära oss att fotografera analogt. Veckan kommer avslutas med att besökarna får arrangera en utställning.

Vi har utrustningen, både digitala och analoga kameror, även datorer för redigering. Men självklart får du gärna ta med din egna kamera ifall du har en.

Hiphop – musik
Under hiphop-inriktningen kommer du som deltagare få tillfälle att skapa din egen hiphop-musik. Vi kommer lära oss att DJa och göra beats samt rappa och mixa. Du får möjlighet att utvecklas inom området du tycker om mest.

Till hjälp finns Björn “Dogbite” Hagstedt på plats som har lång erfarenhet av alla delar och varit med i en mängd olika hiphop-grupper genom åren. Som utrustning har vi trummaskiner, vinylspelare, mikrofon och portabel studio. 

Förutom det som hör till vald inriktning blir det vanliga lägeraktiviteter som kanot, höghöjdsbana, workshops, lägerbål m.m.

Sköna Dar - Vidablick
Sköna dar 2019

Målgruppen för dessa dagläger är unga, i åldern 8-12, som kommer från olika geografiska områden i Jönköping.

Datum för daglägren ser du i tabellen nedan. Vi återkommer med info om vilka områden vår buss kommer till.

Syftet med dessa läger är att ge unga möjligheten att träffa kompisar och prova nya aktiviteter under ordnade former. Målet är att deltagarna ska få chansen att hitta nya intressen och nya vänner, samt bygga upp positiva och roliga minnen för livet.

Så här kommer det att fungera:
Dagen är gratis och aktiviteterna leds av instruktörer från Vidablick samt föreningar från deltagarnas närområde. Aktiviteter under dagen kan vara, kanot, bågskytte, miljökunskap, beachvolley, basket, fiske etc.

Exempel på en dag:
09:00 – Upphämtning av buss i närheten av deltagarens bostadsområde
09:45 – Välkomna, info och gruppindelning
10:00 – Aktivitetspass
12:00 – Lunch, och fri lek
13:00 – Aktivitetspass
15:00 – Hemfärd med buss till samma plats som upphämtningen

Hör av dig till bokning@vidablick.org om du har några frågor.

Än har vi inte släppt lägerprogrammet


Ännu är det lite för tidigt för att kunna anmäla sig till sommarlägren 2022. Så fort vi har planen för sommaren klar kommer vi att lägga till en anmälan här.

Under tiden bjuder vi på lite bilder från tidigare år.

Välkommen tillbaka!