Som Ideell

Ideella arbetskrafter
Vårstädning på gång med idella från KFUM Jönköping

Det finns många områden där ideella arbetsinsatser är värdefulla, bland annat:

Anläggningsskötsel (gräsklippning, måleri, snickeri, VVS, trädgårdsskötsel, städning, tömning av återvinning, skötsel av djur på gården, etc)

Köket (matlagning, diskning, städning, tvättning, etc). Speciellt vid stora föreningsarrangemang som midsommar och hantverksmässan.

Våra ideella arbetar mestadels med gårdens skötsel. Där har vi en ansvarig kommitté som träffas varje tisdag. Kontakta Evert om du är intresserad av att hjälpa till på regelbunden basis.

Som ideell kanske det räcker med att ställa upp vid gårdens vår- och höststädning eller vid något stort arrangemang. Det innebär en stor hjälp för gården och är samtidigt en social mötesplats för våra medlemmar.

Friluftsgruppen

Består av ett gäng som brinner för Vidablick och friluftsliv. Det är vi som jobbar med alla spår och leder som utgår från Vidablicks Spårcentral. Det handlar om att sätta ut stolpar, markeringar, vägvisare, informationstavlor mm.

Totalt handlar det om flera mil vandringsleder i området runt Vidablick, Backamo och Bankeryd. Alla ledmarkeringar måste förstås underhållas: Stolpar kan vältas, markeringar vara missvisande, skyltar måste slipas om och lackas…
Ibland behöver vi vara många på plats till exempel inför vårens ankomst, då går vi ut med en inbjudan till alla intresserade.

Vill du skänka en slant till underhållet av alla spår och leder använd nedanstående QR-kod. Tack för din insats!