Skogstrollens stig 26

Trollfest i skogen

Och det var så det var. I handen höll jag den gyllene bägare som älvorna smitt och gett Bergakungen i utbyte mot att de fick passera Trollens rike den där gången för så länge sedan. När Måfflan stampade med sin arga trollfot i marken, gick den rakt genom taket till den jordkammare där Älvaskopan hållits dold sedan urminnes tider.

Det blev en stor fest i gläntan den natten. Budskapet om Älvaskopan spreds med djurens hjälp genom skogen, och troll från när och fjärran strömmade till för att fira.

Den kvällen var underbar. Fullmånen speglade sig i trollens ögon när de dansade sin uråldriga dans. Det dova ljudet av stampande fötter och svischandet svansar blev till musik som fick marken i skogen att skaka.

Det började ljusna när jag gick ensam hemåt genom skogen. Jag tittade på stigen som ringlade framför mig och tänkte lyckligt på alla trollfötter som trampat fram på den genom tiderna. Jag tänkte på älvor och fjärilar och på trädtroll, myror, grodor, trollsländor och fladdermöss. Det fanns sannerligen mer liv i skogen än jag någonsin kunnat ana.

~ SLUT ~