Om våra program

KFUM Gården Vidablick har mer än 50 års erfarenhet av att skapa läger för barn och ungdomar. De bedrivs idag på ungefär samma sätt som för tidigare.

En skillnad är att från början var lägren endast för pojkar (pojkläger) idag , sedan 70-talet, är alla läger öppna för både pojkar och flickor.

Sedan 20-25 år tillbaka tillämpar vi “Outdoor education” och det som vi på svenska kallar TSU (Trygghet, Samarbete, Utmaning) i alla våra program.

I grunden ligger program från Project Adventure och Outward Bound. Deras High Ropes Course och Low Rope Courses är grunden för alla våra utmanande aktiviteter.

Många av de aktiviter vi använder på Vidis har vi uppfunnit själva andra kan du läsa om i “Quick Silver” (Adventure Games, Initiative Problems, Trust Activities, and a guide to Effective Leadership) skriven av Karl Rohnke och Steve Butler.

Isbrytare, Icebreaker eller storgruppsövningar är menade att få oss att kasta hämningarna och få oss att känna oss som barn på nytt. Vilket de också lyckas med. De genomförs på fotbollsplan och får oss att skratta, bilda grupper och krama varandra.

Samarbetsövningar finns det tusentals av och de kan hjälpa ett företag att kommunicera bättre, få ett team att fungera bättre eller bara få ett företag eller en förening att bli varse vilka möjligheter som finns i organisationen.

I Utmaningar (High Ropes Courses) utmanar du dig själv till att gå ett steg längre än du tänkt dig, att gå utanför din “comfort zone”. Ta på dig selen, klättra upp på höga bommen, låt dig falla ner därifrån. Mycket av detta ligger utanför det vi gör i det vardagliga livet.

Det är därför en vistelse på Vidis gör er förening , ert företag, er församling till en bättre fungerande helhet!

// Daniel – Verksamhetschef

036 - 10 05 35

Daniel Claesson

Daniel Claesson

Verksamhetschef och kontakt för sommarläger

Daniel är Verksamhetschef och instruktör med ansvar för rekrytering/anställning av personal och ledare till vår verksamhet med ett speciellt ansvar för sommarlägren.
Ta kontakt med Daniel via epost eller 036-100535
Du kan nå Daniel via telefon mellan 13:00-17:00 på vardagar.

Epost: daniel@kfum.org

Jonatan Saldner

Jonatan Saldner

Verksamhetsutvecklare och bokningsansvarig

Ta kontakt med Jonatan via epost eller via formuläret till höger!
Vi har begränsade möjligheter att ta emot bokningar via telefon och hänvisar därför till epost. Önskar du ändå en muntlig kontakt så uppge ditt telefonnummer i ett mejl så tar vi kontakt med dig snarast.

Epost: jonatan@kfum.org

Evert Larsson

Evert Larsson

Kontakt gällande anläggning och vaktmästeri

Evert är även banbyggare och säkerhetsansvarig så har du frågor av teknisk natur ta kontakt med Evert via epost.
Evert kan inte alltid svara eftersom han ofta har grupper att ta hand om. Uppge ditt telefonnummer i mejlet så ringer han tillbaka så snart som det är möjligt.

Epost: evert@kfum.org

Adress


KFUM Gården Vidablick
Vidablicksvägen 60
Box 125
564 23 BANKERYD
Telefon: 036 – 10 05 35

KFUM Logotyp

Betalning


Org. nr: 826000-1816
Bankgiro: 545-5852
Swish: 123 385 06 66
Ange alltid referensnummer vid betalning!

Nota Bene


Observera att vi är en, ej momspliktig, ideell förening.
Företag kan därför inte dra av ingående moms från våra priser.

Scrolla till toppen