Höstdag på Vidablick

Seniorevent ersätter Basaren

KFUM ställer in Basaren 2020 men satsar på ett anpassat Senior Event!

På grund av Covid-19 och den rådande situation så har KFUM tyvärr ingen möjlighet att arrangera den så traditionsenliga Basaren utifrån Folkhälsomyndighetens nuvarande riktlinjer.

KFUM Jönköping har arrangerat Basaren under många år, tro det eller ej men år 2019 så fyllde eventet KFUM Jönköpings Basar 140 år!
I 140 år har Basaren varit ett fantastiskt event med massor av musik, lotterier, aktiviteter och gemenskap för hela familjen men också haft ett stort fokus på insamling av pengar till KFUMs ungdoms verksamhet.

Nytt Seniorevent på KFUM Gården Vidablick med fokus på Fysisk & Mental Hälsa.
Vi kan istället idag berätta om ett nytt event på KFUM Gården Vidablick för seniorer.
Under 3 dagar i november mellan 25-27 November bjuder vi nu in seniorer med fokus på Fysisk & Mental Hälsa.

Dagarna på Vidablick kommer vara ett utomhusevent med väl genomtänkt anpassning för att minimera risk för smittspridning. Dagarna kommer erbjuda en härlig blandning av möjlighet till fysiska aktiviteter, föreläsningar, gemenskap, spännande gäster och god mat på grillen.

Lägg dessa datum på minnet. Det blir några dagar du inte vill missa, mer info kommer inom kort!

// Henrik Lindberg
Föreningschef KFUM Jönköping

Lägergårdsträff

Tre dagar av inspirerande samtal och roliga diskussioner är nu till ända.
Årets lägergårdsträff är nu över för detta år.
Vi möttes i år på Vidablick, och har stött och blött hur året varit samt hur förutsättningarna ser ut framåt. 2020 har varit en tuff utmaning för alla gårdar och då är det skönt att få tips och idéer från föreningar i samma läge.

Några av punkterna på dagordningen var:

  • Nya verksamheter under 2020
  • Effekter av Covid-19
  • Stiftelser och fonder att söka medel från
  • Fastighet och gårdsunderhåll
  • Lärdomar inför kolloverksamhet 2021

Under dagarna gjorde vi även ett studiebesök på Ungdomens hus i Jönköping och träffade Residenstet som presenterade sin verksamhet.

Ida Wahlström, som är verksamhetsutvecklare på KFUM Sverige, var med och bollade idéer och tankar kring vår verksamhet, vilket var väldigt bra.

De gårdar som var med i år var Solvik från Eskilstuna, Brevik, Ängsholmen och Vidablick.

Lägergårdsträffen är ett nätverk för de KFUM föreningar i Sverige som har en lägergård.

Points of interest

Denna sida fokuserar inte på Vidablick, som alla vet är vackert utom all sans, utan på omgivningarna som även de har en del att erbjuda. Tanken är att visa hur det ser ut runt Vidablick samt att peka ut möjligheter som finns i närområdet.

En del punkter finns med enbart för att de erbjuder en enastående vacker vy eller utsikt.

Här finns exempelvis Domneåns naturreservat, Tjuvanabben, flera fina badplatser, fotbollsklubb, tennisklubb, sportfiskeklubb mm.

Klicka på en punkt för att se en bild och en kort text från platsen. Klicka någon annanstans på kartan för att ta bort popupbilden.

Den här symbolen betyder att det, via en extern länk, finns mer att läsa om punkten.

Fler punkter kommer att läggas till allteftersom.

Nedan en del av bilderna i högre upplösning:

Härliga dagar på Tonår 2020!

1/7 – På schemat har varit bakning, bågskytte, kanot, bad och nån form av brännboll på såpade presseningar. En skön och väldigt härlig dag.

2/7 – I kväll trodde deltagarna att det var dags för hajk. Packade och klara fick de promenera en sväng i skogen. Sen fick de gå tillbaka och då var det riggat för utebio och popcorn. Kul överraskning och skönt häng på luftmadrasserna.

3/7 – En av dagens morgonaktiviteter är Skogsfloating. Retreat i hängmatta. Här ett gäng som somnat gott. Lite smått och gott som kladdkakebakning, kanotpaddling, chill och vita springaren.

3/7 – Hård kamp i kvällens katapultbygge. Målet: att skjuta en tennisboll längst!

5/7 – En rätt regnig dag idag avslutades med Ugly leader. Varje hydda får 30 minuter på sig att fixa till sin hyddledare. Tema: Valfri tecknad/animerad karaktär.

6/7 – Ikväll har vi haft tårtbakartävling för att fira Vega som fyller år!
En av dagens svindlande aktiviteter; höghöjdsbanor. Ett riktigt modigt gäng har klättrat och hoppat från 10 meters höjd.

Hantverksmässan ställs in

Inställd Hantverksmässan på KFUM-gården Vidablick.

22 år i följd har Hantverksmässa arrangerats under Allhelgonahelgen på KFUM-gården Vidablick. Med anledning av samhällets rekommenderade restriktioner, vad gäller covid 19, tvingas nu arrangören KFUM/Triangelklubben ställa in arrangemanget. Publika samlingar torde vara begränsade under en längre tid framöver och en del av våra traditionella besökare kommer troligen vara benägna att välja bort arrangemang där det är många och där det kan bli trångt.

Ett 50-tal ideella funktionärer som startat förberedelsearbetet inför arrangemanget samt ett 30-tal utställare som redan anmält intresse av att vara med i arrangemanget meddelas nu att traditionen med Hantverksmässa under Allhelgonahelgen bryts och Hantverksmässan 2020 ställs in.

Behållningen från Hantverksmässan har alltid gått till Nationellt och Internationellt barn- och ungdomsarbete, knutet till KFUM. Ett år som detta hade naturligtvis ett ekonomiskt tillskott varit betydelsefullt men i nuvarande läge ser KFUM/Triangelklubben inga förutsättningar att genomföra arrangemanget.

Ola Friberg
projektansvarig

036 - 10 05 35

Daniel Claesson

Daniel Claesson

Verksamhetschef och kontakt för sommarläger

Daniel är Verksamhetschef och instruktör med ansvar för rekrytering/anställning av personal och ledare till vår verksamhet med ett speciellt ansvar för sommarlägren.
Ta kontakt med Daniel via epost eller 036-100535
Du kan nå Daniel via telefon mellan 13:00-17:00 på vardagar.

Epost: daniel@kfum.org

Ingela Sigvardsson

Ingela Sigvardsson

Verksamhetskoordinator och bokningsansvarig

Ta kontakt med Ingela via epost eller via formuläret till höger!
Vi har begränsade möjligheter att ta emot bokningar via telefon och hänvisar därför till epost. Önskar du ändå en muntlig kontakt så uppge ditt telefonnummer i ett mejl så tar vi kontakt med dig snarast.

Epost: ingela@kfum.org

Evert Larsson

Evert Larsson

Kontakt gällande anläggning och vaktmästeri

Evert är även banbyggare och säkerhetsansvarig så har du frågor av teknisk natur ta kontakt med Evert via epost.
Evert kan inte alltid svara eftersom han ofta har grupper att ta hand om. Uppge ditt telefonnummer i mejlet så ringer han tillbaka så snart som det är möjligt.

Epost: evert@kfum.org

Adress


KFUM Gården Vidablick
Vidablicksvägen 60
Box 125
564 23 BANKERYD
Telefon: 036 – 10 05 35

KFUM Logotyp

Betalning


Org. nr: 826000-1816
Bankgiro: 545-5852
Swish: 123 385 06 66
Ange alltid referensnummer vid betalning!

Nota Bene


Observera att vi är en, ej momspliktig, ideell förening.
Företag kan därför inte dra av ingående moms från våra priser.

Scrolla till toppen