Spårcentralen officiellt invigd!

Då vi ville hålla oss till restriktionerna hade vi inte gått ut och annonserat invigningen. Vi hoppades därmed att det inte skulle bli en alltför stor samling av människor utan mer en intern samling för oss som jobbat med spåren under de sex månader projektet pågått.

Vidablick och Backamo friluftsområde omfattar: Vidablickspåret 1,5 km, Furuvikspåret 3 km, Domsanspåret 5 eller 7 km, Tjuvanabbenspåret 4,3 km (del av Lillåleden), Högamonleden 14 km samt en promenadslinga runt Domsands naturreservat 1,6 km. Dessutom passerar Norra Sigfridsleden genom Vidablick. Du kan läsa mer om varje spår på den här sidan.

Speciellt inbjudna gäster var Lisa Bergström och Lena Claesson från Jönköpings kommuns samt Åse Thomasson från Habo kommun. Sort tack till dessa tre för det fina arbete de har gjort med spår och spårcentral. Stort tack även till Vidablicks personal, Evert och Daniel, samt till Vidablicks Friluftsgrupp och dess nätverk.

Vi började med information och servering av kaffe, bulle, korv vid den nya ännu inte invigda spårcentralen. 

Åse och Lena klippte tillsammans av bandet som förklarade spårcentralen invigd. Lisa och Åse gav även en gåva i form av krusbärsbuskar som kan planteras i anslutning till spårcentralen. Vidablick tackar och bugar, nu kanske det blir krusbärspaj till våra lägerdeltagare 🙂

Efter Invigningen blev det promenad på Domsandspåret för de som så ville.

Vidablick räknar med läger i sommar!

Vi på KFUM Gården Vidablick gör som KFUM i Umeå (Nydala). Vi hoppas och tror på att alla läger kan genomföras som planerat i sommar. Corona-anpassat och med färrre antal deltagare.

“Lägerverksamheten är viktig för barn, de behöver meningsfulla aktiviteter och ett socialt sammanhang. Att komma hemifrån kan vara guld värt, säger Nils Karlsson, KFUM Nydala”

Se hela inslaget från Nydala (TV4) via den här länken.

Tonårslägret 2020

Lillåleden nyinvigd

Nu är Lillåleden med sin nya utökade sträckning invigd!

Ingen trängsel vid stationerna, vilket var bra. Ändå mycket folk som passade på att, i det fina vädret, vandra hela Lillåleden.

Lena Claesson (jönköpings kommun och drivande för Lillåledens tillkomst) delade ut den nya fina foldern över leden vid brandstationen. Där korsar leden Kortebovägen och fortsätter mot Tennisklubben.

PRO och Naturskyddsförening berättade om sin verksamhet vid början av leden. Vid Tennisklubben fick hugade spekulanter pröva på Minitennis.

Vid Vidablick höll vi grillen igång, korv med bröd och tillbehör samt saft till det överkomliga priset av 20 kr. Här informerade friluftsgruppen om “Luften är fri” och om friluftsåret 2021.

Bankeryd scoutkår har lagt upp en bana där man vid stationerna, genom att skanna en QR-kod, får ett spännande uppdrag att lösa.
Själva skriver de om Station #5: “Fika vid Tjuvanabben och ett riktigt mysigt uppdrag som kan få ta tid medan man tar påtår och tretår och ballerinakexen mumsas… Fåglarna är riktigt igång, bänken är solvarm.” Vad uppdraget gick ut på kan ni få veta genom att skanna skylten vid Tjuvanabben (blev du nyfiken nu? Kom och prova).
Banan följer Lillåledens rundslinga “Tjuvanabbenspåret” och kommer att finnas tillgänglig även efter invigningen. Tack scouterna för ett mycket roligt initiativ. Blir till att ta med telefonen och göra den rundan snarast!.

En mycket trevlig dag i vandringens och friluftslivets tecken. Mera sådant behövs i dess covid-tider!

Inbjudan till arbetsdag

Hejsan!

Du har säkert redan fått information om det pågående renoveringsarbetet som är på gång i huvudbyggnaden och Friluftsgruppen har i dagarna färdigställt de fem vandring/promenad-spår/leder som planerats och planeringen inför sommarens olika läger är i full gång. Efterfrågan på lägerplatser är stor.

Vi inbjuder på nytt till en arbetsdag på Vidablick. Denna gång är det några platser på området som vi tänkt att snygga till. Avsikten är att vi dessutom ska sätta upp front-brädor på de nya parkeringsplatserna vid sporthallen. Arbetsuppgifter finns det gott om för såväl män som kvinnor. Ta sällskap och kom med.

Vi tar pandemin på allvar och kommer organisera oss så att vi håller avstånd.

Välkommen till Nätverksträff onsdagen den 14 april klockan 10.00 – 14.00
10.00 Vi delar upp oss i arbetsgrupper (pandemi-storlek)
Vi jobbar på
11.15 Fika med Friluftsmacka
Vi jobbar vidare
13.45 Avslutning med korvgrillning

Välkomna till en arbetsdag fylld av arbetsuppgifter och härlig gemenskap.

Vidablicks Friluftsgrupp

(Ny)Invigning av Lillåleden

Lördag 10 april kl 10-13

Nu inviger vi förlängningen av Lillåleden och Tjuvanabben i Bankeryd. Förlängningen är ett resultat av KFUM Gården Vidablicks skapande av en spårcentral på Vidablick: Lillåleden kommer nu att gå via Vidablick och rundslingan till Tjuvanabben börjar och slutar vid Vidablick.

Det blir inte invigning i traditionell mening. Vi uppmärksammar leden denna dag och hälsar alla välkomna att vandra och på några ställen presenterar det lokala föreningslivet sina aktiviteter.

Tag med hela familjen. Njut av naturen, utsikten över Vättern och de läsvärda informationsskyltarna med inslag av bygdens historia.

  • IMG 20210410 110614
  • 1
  • 9
  • Poi 03
  • Poi 02
  • Poi 01
  • 8
  • 9

På kartan ser du var de lokala föreningarna har sina aktiviteter. Se till att hålla avstånd och att det aldrig är fler än åtta personer vid varje station samtidigt!.

Hos oss på Vidablick kan du grilla korv och få mer information om den spårcentral och de spår och leder vi har anlagt i Backamoområdet i samarbete med Jönköpings och Habo kommun. Läs mer om dessa på denna sida.

Alla kan givetvis gå leden men se till att hålla föreskrivet avstånd!

Välkomna!

036 - 10 05 35

Daniel Claesson

Daniel Claesson

Verksamhetschef och kontakt för sommarläger

Daniel är Verksamhetschef och instruktör med ansvar för rekrytering/anställning av personal och ledare till vår verksamhet med ett speciellt ansvar för sommarlägren.
Ta kontakt med Daniel via epost eller 036-100535
Du kan nå Daniel via telefon mellan 13:00-17:00 på vardagar.

Epost: daniel@kfum.org

Jonatan Saldner

Jonatan Saldner

Verksamhetsutvecklare och bokningsansvarig

Ta kontakt med Jonatan via epost eller via formuläret till höger!
Vi har begränsade möjligheter att ta emot bokningar via telefon och hänvisar därför till epost. Önskar du ändå en muntlig kontakt så uppge ditt telefonnummer i ett mejl så tar vi kontakt med dig snarast.

Epost: jonatan@kfum.org

Evert Larsson

Evert Larsson

Kontakt gällande anläggning och vaktmästeri

Evert är även banbyggare och säkerhetsansvarig så har du frågor av teknisk natur ta kontakt med Evert via epost.
Evert kan inte alltid svara eftersom han ofta har grupper att ta hand om. Uppge ditt telefonnummer i mejlet så ringer han tillbaka så snart som det är möjligt.

Epost: evert@kfum.org

Adress


KFUM Gården Vidablick
Vidablicksvägen 60
Box 125
564 23 BANKERYD
Telefon: 036 – 10 05 35

KFUM Logotyp

Betalning


Org. nr: 826000-1816
Bankgiro: 545-5852
Swish: 123 385 06 66
Ange alltid referensnummer vid betalning!

Nota Bene


Observera att vi är en, ej momspliktig, ideell förening.
Företag kan därför inte dra av ingående moms från våra priser.

Scrolla till toppen