Points of interest

Denna sida fokuserar inte på Vidablick, som alla vet är vackert utom all sans, utan på omgivningarna som även de har en del att erbjuda. Tanken är att visa hur det ser ut runt Vidablick samt att peka ut möjligheter som finns i närområdet.

En del punkter finns med enbart för att de erbjuder en enastående vacker vy eller utsikt.

Här finns exempelvis Domneåns naturreservat, Tjuvanabben, flera fina badplatser, fotbollsklubb, tennisklubb, sportfiskeklubb mm.

Klicka på en punkt för att se en bild och en kort text från platsen. Klicka någon annanstans på kartan för att ta bort popupbilden.

Den här symbolen betyder att det, via en extern länk, finns mer att läsa om punkten.

Fler punkter kommer att läggas till allteftersom.

Nedan en del av bilderna i högre upplösning:

Härliga dagar på Tonår 2020!

1/7 – På schemat har varit bakning, bågskytte, kanot, bad och nån form av brännboll på såpade presseningar. En skön och väldigt härlig dag.

2/7 – I kväll trodde deltagarna att det var dags för hajk. Packade och klara fick de promenera en sväng i skogen. Sen fick de gå tillbaka och då var det riggat för utebio och popcorn. Kul överraskning och skönt häng på luftmadrasserna.

3/7 – En av dagens morgonaktiviteter är Skogsfloating. Retreat i hängmatta. Här ett gäng som somnat gott. Lite smått och gott som kladdkakebakning, kanotpaddling, chill och vita springaren.

3/7 – Hård kamp i kvällens katapultbygge. Målet: att skjuta en tennisboll längst!

5/7 – En rätt regnig dag idag avslutades med Ugly leader. Varje hydda får 30 minuter på sig att fixa till sin hyddledare. Tema: Valfri tecknad/animerad karaktär.

6/7 – Ikväll har vi haft tårtbakartävling för att fira Vega som fyller år!
En av dagens svindlande aktiviteter; höghöjdsbanor. Ett riktigt modigt gäng har klättrat och hoppat från 10 meters höjd.

Hantverksmässan ställs in

Inställd Hantverksmässan på KFUM-gården Vidablick.

22 år i följd har Hantverksmässa arrangerats under Allhelgonahelgen på KFUM-gården Vidablick. Med anledning av samhällets rekommenderade restriktioner, vad gäller covid 19, tvingas nu arrangören KFUM/Triangelklubben ställa in arrangemanget. Publika samlingar torde vara begränsade under en längre tid framöver och en del av våra traditionella besökare kommer troligen vara benägna att välja bort arrangemang där det är många och där det kan bli trångt.

Ett 50-tal ideella funktionärer som startat förberedelsearbetet inför arrangemanget samt ett 30-tal utställare som redan anmält intresse av att vara med i arrangemanget meddelas nu att traditionen med Hantverksmässa under Allhelgonahelgen bryts och Hantverksmässan 2020 ställs in.

Behållningen från Hantverksmässan har alltid gått till Nationellt och Internationellt barn- och ungdomsarbete, knutet till KFUM. Ett år som detta hade naturligtvis ett ekonomiskt tillskott varit betydelsefullt men i nuvarande läge ser KFUM/Triangelklubben inga förutsättningar att genomföra arrangemanget.

Ola Friberg
projektansvarig

Kulturkollo och Sköna Dar

Sköna dar

I måndags när lägren startade tyckte jag lite synd om barn och ledare, regn hela dagen. Det löste de dock fint med aktiviteter i sporthallen.

Idag var det desto bättre väder, strålande sol och över 25 grader varmt. Cirka 25 deltagare hade kommit ut med bussen till Vidablick och under det första aktivitetspasset var det cykling i en slalombana som gällde. Det var dock inte några vanliga cyklar utan allt ifrån miniatyrcyklar till höghjulingar och rena cirkuscyklar.

Därefter var det dags äventyr på hög höjd, något som alla såg fram emot med stor spänning.

Efter lunch väntar kanoting och bad i Vättern, något som måste finnas med på varje kollo och som verkligen passar under en så här varm sommardag.

Kulturkollo

Samling med ledarteamet Elin, Björn och Simon innan alla går till sina respektive grupper.

Musikinriktningen, under ledning av Elin Käll, höll till i skogsstugorna samt i Bildas husvagn. I olika helt nya bandkonstellationer repades det för fullt på favoritlåtar och egna kompositioner.

Graffitigruppen, med ledare Björn Hagberg, fortsatte med att färdigställa sina stora målningar. Vad man gör med målningarna när de är färdiga vet jag inte men vad jag kan konstatera är att det ligger otroligt mycket arbete och kreativitet bakom en så stor målning. Mycket imponerande!

Filmgruppens ledare Simon Söderberg förevisade en Kimbal under mitt besök. En Kimbal är en motordriven stabilisator som på ett nästan magiskt vis gör att du slipper skakningar och tvära kast under tagningen.
Simon berättade även att redigering och klippning måste till innan någon film är färdig för visning.

Under kvällen väntar show och uppvisning av allt det som skapats under veckan. Förhoppningsvis kommer vi att kunna se något från detta evenemang på Residensets FB-sida vad det lider.

Förutom det som hör till vald inriktning har det även varit vanliga lägeraktiviteter som kanot, höghöjdsbana, bad, workshops, lägerbål m.m.

Det är roligt att se att det går att kombinera kultur med friluftsliv och läger. All heder åt Residensets fantastiska ledare. Fler sådana här överbryggande projekt behövs!

Sköna Dar - Vidablick

Dagläger – Sköna dar

I sommar kommer KFUM Jönköping arrangera dagläger på lägergården Vidablick i Bankeryd. Målgruppen för dessa dagläger är unga, i åldern 8-12, som kommer från olika geografiska områden i Jönköping.

Datumen för vecka 26 är den 22-25 juni och man väljer hur många av dagarna man vara med på.

Syftet med dessa läger är att ge unga möjligheten att träffa kompisar och prova nya aktiviteter under ordnade former. Målet är att deltagarna ska få chansen att hitta nya intressen och nya vänner, samt bygga upp positiva och roliga minnen för livet.

Så här kommer det att fungera:
Dagen är gratis och aktiviteterna leds av instruktörer från Vidablick samt föreningar från deltagarnas närområde. Aktiviteter under dagen kan vara, kanot, bågskytte, miljökunskap, beachvolley, basket, fiske etc.

Observera att det krävs anmälan! Anmäl dig via länken nedan:
https://sportadmin.se/book/?F=%7b1A866359-0450-4D6C-A2B8-9DFDF79015A4%7d

Hör av dig till bokning@vidablick.org om du har några frågor.

Avgångs- och ankomstider för er som är anmälda:

Måndag och tisdag 22-23 juni:
09:00 – Avgång Rosenlund, Ungdomens hus
09.10 – Avgång Ekhagen, Lidl
09.20 – Västra torget, centrum
09:50 – Välkomna, info och gruppindelning
10:00 – Aktivitetspass
12:00 – Lunch, och fri lek
13:00 – Aktivitetspass
15:00 – Hemfärd med buss
15.30 – Ankomst Västra torget, Centrum
15.45 – Ankomst, Ekhagen, Lidl
15.55 – Ankomst Ungdomens hus

Onsdag och Torsdag 24-25 juni
09:00 – Öxnehaga Centrum
09.10 – Österängen Centrum
09.20 – Rosenlund, Ungdomens hus
09.35 – Västra torget, Centrum
09:50 – Välkomna, info och gruppindelning
10:00 – Aktivitetspass
12:00 – Lunch, och fri lek
13:00 – Aktivitetspass
15:00 – Hemfärd med buss
15.30 – Ankomst Västra torget, Centrum
15.45 – Ankomst Rosenlund, Ungdomens hus
15.55 – Ankomst Ungdomens hus
16.05 – Ankomst Österängen Centrum
16.15 – Ankomst Öxnehaga Centrum

Tänk på att komma i tid till upphämtning och avlämning, vi åker med egen buss (Smålandsbuss).

036 - 10 05 35

Daniel Claesson

Daniel Claesson

Verksamhetschef och kontakt för sommarläger

Daniel är Verksamhetschef och instruktör med ansvar för rekrytering/anställning av personal och ledare till vår verksamhet med ett speciellt ansvar för sommarlägren.
Ta kontakt med Daniel via epost eller 036-100535
Du kan nå Daniel via telefon mellan 13:00-17:00 på vardagar.

Epost: daniel@kfum.org

Ingela Sigvardsson

Ingela Sigvardsson

Verksamhetskoordinator och bokningsansvarig

Ta kontakt med Ingela via epost eller via formuläret till höger!
Vi har begränsade möjligheter att ta emot bokningar via telefon och hänvisar därför till epost. Önskar du ändå en muntlig kontakt så uppge ditt telefonnummer i ett mejl så tar vi kontakt med dig snarast.

Epost: ingela@kfum.org

Evert Larsson

Evert Larsson

Kontakt gällande anläggning och vaktmästeri

Evert är även banbyggare och säkerhetsansvarig så har du frågor av teknisk natur ta kontakt med Evert via epost.
Evert kan inte alltid svara eftersom han ofta har grupper att ta hand om. Uppge ditt telefonnummer i mejlet så ringer han tillbaka så snart som det är möjligt.

Epost: evert@kfum.org

Adress


KFUM Gården Vidablick
Vidablicksvägen 60
Box 125
564 23 BANKERYD
Telefon: 036 – 10 05 35

KFUM Logotyp

Betalning


Org. nr: 826000-1816
Bankgiro: 545-5852
Swish: 123 385 06 66
Ange alltid referensnummer vid betalning!

Nota Bene


Observera att vi är en, ej momspliktig, ideell förening.
Företag kan därför inte dra av ingående moms från våra priser.

Scrolla till toppen