Vandringstips på det nya året!

Friluftsgruppen tipsar om spår och leder med utgångspunkt från Vidablicks spårcentral. Ta er ut till Vidablick och gör en vandring i backamoskogen och i Bankeryds storslagna natur. Använd helgerna till något uppbyggande! Följ länkarna för att läsa en utförligare text om respektive spår!

Vidablickspåret – 1,5 km
Kort spår lämpligt för familjer med barnvagn eller för rullstolsburna. Spåret är utjämnat för att lämpa sig för rullstolsburna, lite mycket rötter fortfarande men vi jobbar på det!

Furuvikspåret – 3 km
Lätt spår i backamoskogen för er som ännu inte är så vana vid vandring men som gärna vill komma ut i naturen. Perfekt för er som vill få upp “flåset” innan ni tar er an längre vandringar. Passa på att gå in era nya vandringskängor!

Domsandspåret – 5 eller 7 km
Medellångt spår för er som redan har gått in kängorna. Kan utökas från 5 till 7 km genom en extraslinga som går över Domneån till habosidan där den gör en runda genom Domneåns naturreservat. Mycket sevärt på denna runda!

Högamonleden – 14 km
En längre led som tar er upp på de riktiga höjderna väster om Bankeryd. Storslagen utsikt! En del branta stigningar finns utmed denna led. Liten ryggsäck med fika eller mellanmål rekommenderas. Här passerar ni treledskrysset där Bankerydsleden, OK Gränsens gröna spår och Högamonleden korsas. Vid Kleinafallet finns vindskydd och toalett.

Tjuvanabbenspåret – 4,5 km
Spår som går utmed Vättern och erbjuder en fantastisk utsikt över Vättern. Fika intas med fördel vid Tjuvanabben! Kan vara blåsigt och kallt när det råder nordanvindar. Tjuvanabbenspåret är en del av Lillåleden och är en rundslinga som utgår från Vidablick.