Vandring med Qigong 19 november!

Trots det mycket bistra vädret var vi ändå ca 15 tappra själar som ville ut och vandra och samtidigt få lära mer om Qigong.

Gunilla Nyström som instruerat och hållit kurser i ämnet under många år var ledare för vår vandring.

Vätterns vindar tvingade oss bort strandkanten och in i skogen där träden gav oss lä för den bistra vinden.

Vid det första stoppet höll Gunilla ett inspirerande Qigong-pass där vi alla försökte följa hennes instruktioner och böljande rörelser. Det kan inte vara lätt att förmedla inre frid och långsamma rörelser när Vättern ryter som besatt! För mig personligen tycktes rörelserna väldigt lika de vi gör under uppvärmningen inför vår volleybollträning, bara långsammare och mer koncentrerade på kroppens balans.

Efter vandringen samlades vi inne på Oset för gemensam fika, det var helt enkelt för kallt för att sitta utomhus! Fikastunden var kanske lika mycket upplyftande för själen som Qigong-övningarna var, i alla fall för mig.

Stort tack till Gunilla Nyström för denna mycket inspirerande vandring. Jag hoppas att vi möts igen Gunilla!