Bilder från stavgången 15/10

Vi var ca 15 personer, utrustade med gåstavar, som trotsade det hotande regnet. Gunnel Rogö gav oss instruktioner och tips om hur man praktiserar stavgång för att bland annat få ut en större träningseffekt av vandringen.
Det blev en fin förmiddag i Vidablicksterrängen på lite okända stigar medan regnet alltmer upphörde.

Tack till ledarna Gunnel Rogö och Bo Törnblad för en fin vandring! Nedan lite bilder från vandringen.

Nästa gång den 19/11 blir det ”Vandring med Qigong” med Gunilla Nyström

Medicinsk qigong bygger på traditionell kinesisk medicin och syftar till att stärka utövarens fysiska och mentala hälsa. Forskare har också i sina litteraturstudier funnit indikationer på att qigong kan sänka högt blodtryck.
I normala fall klarar de allra flesta vuxna, friska personer, rent fysiskt, av att lära sig träna ett qigong-rörelseprogram. Även personer med nedsatt rörelseförmåga kan träna qigong eftersom den positiva koncentrationen är viktigare än den yttre rörelsen.

Välkomna!