Äntligen, nu är lägersommaren igång!

Lägersommaren startar med två kortare minividisläger. Detta är läger för barn som kanske inte är så vana vid att sova borta tillsammans med andra kamrater.

När jag kom hade man redan haft en del aktivitetspass och höll på att äta lunch. Efter lunchen är det som vanligt kiosktid och en så varm dag som denna lockar nog en glass allra mest.

Eftermiddagspasset beståd av lekar på fotbollsplan och en av de riktiga klassikerna är Skepp och Haj. Det gäller att paret tar sig över hela fotbollsplanen först. När ledaren skriker SKEPP får paret springa och när ledaren skriker HAJ gäller att snabbast möjligt befinna sig på skeppet (inuti cykeldäcket). De som påträffas utanför skeppet, i vattnet, får gå tillbaka till startlinjen, stackarna.

Mycket mer väntar under dagen: Ytterligare aktivitetspass, bad, måltider och mycket troligt ett lägerbål med grillning framåt kvällen.

Eftermiddagens aktiviteter; traditionella capture the flag över hela fotbollsplanen, ”häng” i hyddan, taco, lägereld under fallskärmen med lekar och kvällsfika.

Barnen somnade tryggt och gott! Nu ser vi fram mot morgondagen!