Med Gösta i Domneåns naturreservat

Dagens temavandring i Domneåns naturreservat leddes av Gösta Börjeson som skrivit boken “Floran i Habo kommun” vilket borgar för gedigen kunskap i ämnet.

Vandringen inleddes med att vi fick reda på skillnaden mellan gråal och klibbal, varför gråalen finns här när artgränsen egentligen går i höjd med Karlstad. Dessutom en rolig anekdot om varför gråalen i våra trakter kallas Arre.

Vi fortsatte mot Domsand och småbåtshamnen där Gösta bland annat visade upp Stinksyskan. Den heter så därför att den helt enkelt luktar pyton om tar på bladen. Den kunde jag! Men det var för att jag nyligen varit med och fixat Skogstrollens stig där Stinksyskan har en speciell roll: den förhindrar att troll spricker i solljus. Man lär så länge man lever.

Vi fick uppleva en mycket trevlig vandring i fint väder och i omväxlande terräng med en väldigt kunnig expert som ledare. Tack till Gösta för den här gången och vi hoppas att vi får återkomma i framtiden.

Nedan lite bilder från vandringen.