Skogstrollens stig är nu invigd!

Skogstrollen stig är en 1,4 km lång sagovandring genom Vidablick och Domsands natur där en spännande saga lär barn i förskole- och lågstadieåldern om natur, växter och djur.

Sagan är skriven av Eva Götbrink, biolog och sagoförfattare och konceptet finns på flera ställen i Sverige där det rönt stor popularitet.

Skogstrollens stig skapades egentligen redan för ca 15 år sedan men behövde en upprustning. Nu har vi satt ut nya stolpar och skyltar och ändrat sträckningen till viss del. Alla spänger runt Lillån är nu halkskyddade. Många av stationerna med fåglar, fjärilar, grodor, älvor, vättar och troll har fått nya figurer.

Själva invigningen började med att två busslaster med förskolebarn, förskollärare, pedagoger, och ansvariga från Öxnehaga förskola anlände till Vidablick. Totalt ca 70 personer. När alla samlats vid starten dök, till barnens stora förtjusning, ett troll upp som visade sig vara nära släkt till sagans skogstroll Måfflan.
Invigningsrepet hjälpte barnen till med att få bort och därmed var stigen öppnad.

Barnen tillsammans med förskollärarna och övrig personal fick sedan prova stigen. Störst uppmärksamhet rönte trädtrollet Krolle, fåglarna, fladdermössen och den stora myrstigen.
Efter att alla kommit i mål väntade medhavd fika och grillning av korv och hamburgare. En mycket lyckad dag där barnen upplevde och lärde sig om naturen med hjälp av sagan och stigens kontroller.

Stort tack till Vidablicks personal och friluftsgruppen för en fin invigning och Lollo Schälin, från Bankeryds församling, som agerade stortroll.