Kulturkollo 4-8 juli på Vidablick!

Kulturlägret (13-17 år) genomförs som ett dagläger. Man åker med bussen ut till Vidablick på förmiddagen och åker tillbaka igen på eftermiddagen.
Natten mot sista dagen blir det en övernattning för de som vill.

Inriktningarna för 2022 är dans, musik och fotografi, se beskrivning nedan.

Avgiften för lägrerveckan är 1450,-, i det ingår allt dvs resor, mat, logi och aktiviteter.

Förutom det som hör till vald inriktning blir det vanliga lägeraktiviteter som kanot, höghöjdsbana, workshops, lägerbål m.m.

Välkommen med din anmälan!


Fotografi – 10 platser

På fotoinriktningen uppmuntrar vi till kreativitet och skapande.

I början av veckan kommer vi att gå igenom kamerans grundläggande funktioner. Sedan kommer vi att testa oss fram genom fotografins olika element, allt ifrån naturbilder till porträtt.
Under en av dagarna får vi besök av en utomstående fotograf som kommer in och ger oss tips, tricks och inspiration.

Lägret avslutas med en utställning i vidablicks blåbärsskog men det roliga slutar inte där, bilderna kommer även att hänga på länsmuseet i Jönköping under sommaren.

Kameror och redigeringsutrustning finns att låna men du får självklart ta med dig egna grejer.
Fotoinriktningen leds av Simon Söderberg som har lång erfarenhet inom ämnet efter att ha arbetat med det professionellt och sysslat med det på fritiden i många år.

Dans – 15 platser

Josefin Tormner Jonsson som kommer vara ledare har lång erfarenhet av att undervisa barn och ungdomar i Streetdance och är just nu verksam som ledare inom dansstudion Studio In Motion på KFUM. Hon gillar att fokusera på dansglädje, dynamik och personligt uttryck.

Streetdance är ett samlingsnamn för dansstilarna Locking, Hiphop, House, Breaking och Popping. Här kommer vi utforska några av de tidigare nämnda stilarna och lära oss de viktiga grunderna inom både dansen och dess historia. Vi hoppas att du kommer få en jättehärlig vecka med rörelse både under tak och ute i Vidablicks natur för att utmanas och inspireras.

Veckan avslutas med en show för familj och vänner. Pssst..vi får besök av en hemlig gäst!

Musik – 15 platser

På musikinriktningen kommer vi främst fokusera på att lära oss att spela tillsammans med varandra. Vi delar in oss i grupper som sedan blir våra band för veckan. Under tidigare år har banden oftast spelat pop, punk eller rockmusik, men här finns inga gränser.

Det är du och ditt nya kulturkollo-band som bestämmer vilka låtar och instrument ni vill spela.

Det kommer finnas replokaler utrustade med förstärkare, trumset, instrument och mikrofoner. Allt du behöver ta med dig är en vilja att spela musik med nya vänner. Elin Käll och Rickard Olsson som är veckans ledare är själva musiker med lång erfarenhet av att spela i band. Dom kommer finnas på plats för att hjälpa till med allt ifrån att ställa in ditt gitarrljud till hur du enklast når den högsta tonen i låten.

Veckan avslutas med en konsert i skogen som föräldrar och vänner är varmt välkomna till.

Sommarens lägerprogram
Vissa läger blir snabbt fullbokade så vänta inte för länge med din anmälan.
Behöver du hjälp med utrustning (viss utrustning finns att låna), kontakta oss via mejl eller via kontaktformuläret till höger.

Vid frågor kring finansiering av lägeravgift kontakta daniel@kfum.org
Vid problem vid anmälan, ring 070-8247925