Bankeryd förr och nu

Återigen fick vi en mycket intressant vandring tillsammans med Ulf Petersson från Bankeryds hembygdsförening, denna gång genom Bankeryds mer centrala delar. Vädrets makter visade sig också vara på sitt bästa humör med strålande sol mestadels hela vägen.

Vi fick lära varifrån alla områdesnamn kommer, var gränsen gick mellan Attart och Nyarp, varför stationen ligger där den ligger. En del industrihistoria ingick också, så nu vet vi alla hur Bankeryd blev sveriges penselmetropol och varför June motorplog inte blev någon större succé. Med anekdoter och berättelser levandegör Ulf historien på ett väldigt pedagogiskt sätt.

Det finns kort sagt ingen ände på den mannens kunskaper om Bankeryd!

Vi tackar Ulf för den här gången och hoppas att vi får återkomma. Tack också till alla er som var med, hoppas ni hade lika trevligt som jag!