Sommaren är här

Nu är vi mitt i den härliga sommaren. En sommar som präglats av mycket sol och härlig värme. Så även om pandemin fortfarande sätter sina spår med begränsningar på olika sätt så kan vi nu utomhus träffa vänner för promenader, vandringar och kortare resor.

KFUM-gården Vidablick har verkligen förutsättningar, i år liksom tidigare, att vara en härlig mötesplats för unga och äldre. Den traditionella lägerverksamheten är i full gång och ledare och deltagare trivs gott på Vidablick som successivt uppdateras och utvecklas. Lokaler förbättras, förråd byggs och nya lägerverksamheter arrangeras. Daniel Claesson som är ansvarig för Vidablick och lägerverksamheten njuter då han ser hur fantastiskt uppskattad gården är.

Läger

Följande läger har arrangerats och fler är på gång;
Mellanstadiekollo på 6 dagar, Lågstadiekollo på 5 dagar, Kulturskola tillsammans med Residenset på 5 dagar och ett Tonårskollo på 10 dagar. Just nu är det full fart med våra Dagkollo där vi hämtar på olika platser i Jönköping, sen kör vi ”heldagar” på gården med bad och äventyr. Projektet kallas ”Sköna dagar” och är ett ”gratisläger” som också finns på tre andra KFUM-gårdar i Sverige. Lägerverksamheten fortsätter under hela sommaren och nu under andra halvan är det Evert Larsson som tar hand om ledarskapet.

Spår och leder

De nya spåren och lederna för vandring har sedan de färdigställts varit väl frekventerade. Besökarna har uttryckt sin uppskattning för de många alternativ som erbjuds med utgångspunkt från Spårcentralen på Vidablick. ”Det är fantastiskt vad mycket folk som springer/vandrar/går längs spåren, väldigt roligt. Dessutom har vi inte haft några problem att hantera lägerdelen och den nya besöksgruppens tillströmning”, säger Daniel.

”Friluftsgruppen” som ansvarat för uppbyggnaden av de nya spåren har nu under sommaren ägnat tid åt smärre justeringar och kompletteringar. Tillsammans med OK Gränsen och Hembygdsföreningen gör vi nu en mötesplats på Högamonleden där våra tre leder möts som vi kallar ”Tre-leds-krysset”. Vi förser ”krysset” med kartor och information om våra föreningar och placerar en bänk däruppe för trötta vandrare. Samarbetet mellan föreningarna och Kommunerna Habo och Jönköping fungerar väl. Ta vara på Spårcentralens utbud. Då Du går något av spåren så bidra med att ta bort ev. gräs eller sly som kan skymma ”markeringarna”.

Temavandringar

Friluftsgruppen inbjuder medlemmarna i ”Vidablicks Nätverk” under hösten till ”Temavandringar” då någon med speciell kunskap kommer ta ansvar för temats information. Vandringarna kommer vara cirka 5 – 7 km.

Flera vandringar kommer arrangeras under hösten. Detta återkommer vi till i separata inlägg.
Ha nu en fortsatt trevlig sommar – Va rädd om Dig – Vandra, gå eller promenera mera.

Vidablicks Friluftsgrupp

Läs mer om Vidablicks Nätverk här.