Lillåleden nyinvigd

Nu är Lillåleden med sin nya utökade sträckning invigd!

Ingen trängsel vid stationerna, vilket var bra. Ändå mycket folk som passade på att, i det fina vädret, vandra hela Lillåleden.

Lena Claesson (jönköpings kommun och drivande för Lillåledens tillkomst) delade ut den nya fina foldern över leden vid brandstationen. Där korsar leden Kortebovägen och fortsätter mot Tennisklubben.

PRO och Naturskyddsförening berättade om sin verksamhet vid början av leden. Vid Tennisklubben fick hugade spekulanter pröva på Minitennis.

Vid Vidablick höll vi grillen igång, korv med bröd och tillbehör samt saft till det överkomliga priset av 20 kr. Här informerade friluftsgruppen om “Luften är fri” och om friluftsåret 2021.

Bankeryd scoutkår har lagt upp en bana där man vid stationerna, genom att skanna en QR-kod, får ett spännande uppdrag att lösa.
Själva skriver de om Station #5: “Fika vid Tjuvanabben och ett riktigt mysigt uppdrag som kan få ta tid medan man tar påtår och tretår och ballerinakexen mumsas… Fåglarna är riktigt igång, bänken är solvarm.” Vad uppdraget gick ut på kan ni få veta genom att skanna skylten vid Tjuvanabben (blev du nyfiken nu? Kom och prova).
Banan följer Lillåledens rundslinga “Tjuvanabbenspåret” och kommer att finnas tillgänglig även efter invigningen. Tack scouterna för ett mycket roligt initiativ. Blir till att ta med telefonen och göra den rundan snarast!.

En mycket trevlig dag i vandringens och friluftslivets tecken. Mera sådant behövs i dess covid-tider!