Kulturkollo och Sköna Dar

Sköna dar

I måndags när lägren startade tyckte jag lite synd om barn och ledare, regn hela dagen. Det löste de dock fint med aktiviteter i sporthallen.

Idag var det desto bättre väder, strålande sol och över 25 grader varmt. Cirka 25 deltagare hade kommit ut med bussen till Vidablick och under det första aktivitetspasset var det cykling i en slalombana som gällde. Det var dock inte några vanliga cyklar utan allt ifrån miniatyrcyklar till höghjulingar och rena cirkuscyklar.

Därefter var det dags äventyr på hög höjd, något som alla såg fram emot med stor spänning.

Efter lunch väntar kanoting och bad i Vättern, något som måste finnas med på varje kollo och som verkligen passar under en så här varm sommardag.

Kulturkollo

Samling med ledarteamet Elin, Björn och Simon innan alla går till sina respektive grupper.

Musikinriktningen, under ledning av Elin Käll, höll till i skogsstugorna samt i Bildas husvagn. I olika helt nya bandkonstellationer repades det för fullt på favoritlåtar och egna kompositioner.

Graffitigruppen, med ledare Björn Hagberg, fortsatte med att färdigställa sina stora målningar. Vad man gör med målningarna när de är färdiga vet jag inte men vad jag kan konstatera är att det ligger otroligt mycket arbete och kreativitet bakom en så stor målning. Mycket imponerande!

Filmgruppens ledare Simon Söderberg förevisade en Kimbal under mitt besök. En Kimbal är en motordriven stabilisator som på ett nästan magiskt vis gör att du slipper skakningar och tvära kast under tagningen.
Simon berättade även att redigering och klippning måste till innan någon film är färdig för visning.

Under kvällen väntar show och uppvisning av allt det som skapats under veckan. Förhoppningsvis kommer vi att kunna se något från detta evenemang på Residensets FB-sida vad det lider.

Förutom det som hör till vald inriktning har det även varit vanliga lägeraktiviteter som kanot, höghöjdsbana, bad, workshops, lägerbål m.m.

Det är roligt att se att det går att kombinera kultur med friluftsliv och läger. All heder åt Residensets fantastiska ledare. Fler sådana här överbryggande projekt behövs!

036 - 10 05 35

Daniel Claesson

Daniel Claesson

Verksamhetschef och kontakt för sommarläger

Daniel är Verksamhetschef och instruktör med ansvar för rekrytering/anställning av personal och ledare till vår verksamhet med ett speciellt ansvar för sommarlägren.
Ta kontakt med Daniel via epost eller 036-100535
Du kan nå Daniel via telefon mellan 13:00-17:00 på vardagar.

Epost: daniel@kfum.org

Jonatan Saldner

Jonatan Saldner

Verksamhetsutvecklare och bokningsansvarig

Ta kontakt med Jonatan via epost eller via formuläret till höger!
Vi har begränsade möjligheter att ta emot bokningar via telefon och hänvisar därför till epost. Önskar du ändå en muntlig kontakt så uppge ditt telefonnummer i ett mejl så tar vi kontakt med dig snarast.

Epost: jonatan@kfum.org

Evert Larsson

Evert Larsson

Kontakt gällande anläggning och vaktmästeri

Evert är även banbyggare och säkerhetsansvarig så har du frågor av teknisk natur ta kontakt med Evert via epost.
Evert kan inte alltid svara eftersom han ofta har grupper att ta hand om. Uppge ditt telefonnummer i mejlet så ringer han tillbaka så snart som det är möjligt.

Epost: evert@kfum.org

Adress


KFUM Gården Vidablick
Vidablicksvägen 60
Box 125
564 23 BANKERYD
Telefon: 036 – 10 05 35

KFUM Logotyp

Betalning


Org. nr: 826000-1816
Bankgiro: 545-5852
Swish: 123 385 06 66
Ange alltid referensnummer vid betalning!

Nota Bene


Observera att vi är en, ej momspliktig, ideell förening.
Företag kan därför inte dra av ingående moms från våra priser.

Scrolla till toppen