Kulturkollo och Sköna Dar

Sköna dar

I måndags när lägren startade tyckte jag lite synd om barn och ledare, regn hela dagen. Det löste de dock fint med aktiviteter i sporthallen.

Idag var det desto bättre väder, strålande sol och över 25 grader varmt. Cirka 25 deltagare hade kommit ut med bussen till Vidablick och under det första aktivitetspasset var det cykling i en slalombana som gällde. Det var dock inte några vanliga cyklar utan allt ifrån miniatyrcyklar till höghjulingar och rena cirkuscyklar.

Därefter var det dags äventyr på hög höjd, något som alla såg fram emot med stor spänning.

Efter lunch väntar kanoting och bad i Vättern, något som måste finnas med på varje kollo och som verkligen passar under en så här varm sommardag.

Kulturkollo

Samling med ledarteamet Elin, Björn och Simon innan alla går till sina respektive grupper.

Musikinriktningen, under ledning av Elin Käll, höll till i skogsstugorna samt i Bildas husvagn. I olika helt nya bandkonstellationer repades det för fullt på favoritlåtar och egna kompositioner.

Graffitigruppen, med ledare Björn Hagberg, fortsatte med att färdigställa sina stora målningar. Vad man gör med målningarna när de är färdiga vet jag inte men vad jag kan konstatera är att det ligger otroligt mycket arbete och kreativitet bakom en så stor målning. Mycket imponerande!

Filmgruppens ledare Simon Söderberg förevisade en Kimbal under mitt besök. En Kimbal är en motordriven stabilisator som på ett nästan magiskt vis gör att du slipper skakningar och tvära kast under tagningen.
Simon berättade även att redigering och klippning måste till innan någon film är färdig för visning.

Under kvällen väntar show och uppvisning av allt det som skapats under veckan. Förhoppningsvis kommer vi att kunna se något från detta evenemang på Residensets FB-sida vad det lider.

Förutom det som hör till vald inriktning har det även varit vanliga lägeraktiviteter som kanot, höghöjdsbana, bad, workshops, lägerbål m.m.

Det är roligt att se att det går att kombinera kultur med friluftsliv och läger. All heder åt Residensets fantastiska ledare. Fler sådana här överbryggande projekt behövs!