Kanotledare Vidis 1

Information med anledning av Covid-19

Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Sommarlediga barn och ungdomar kommer att kunna åka iväg på läger och kollo, enligt ett nytt besked från Folkhälsomyndigheten.
– Så länge det ligger lokalt tycker vi att det ska genomföras, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

I juni kommer Folkhälsomyndigheten att återkomma med rekommendationer för sommaren som helhet. Men redan i dag valde man att lämna besked om att det kommer att vara okej för barn och ungdomar att resa till läger.

– Vi tycker att barnen ska fortsätta i så stor utsträckning som möjligt med sina normala aktiviteter. Dels behöver de det för sin hälsas skull och dessutom finns det lite som talar för att de är de är viktiga i den här smittspridningen, säger Anders Tegnell på den dagliga presskonferensen.

Avstånd även på lägren

Rekommendationen är fortfarande att undvika onödiga resor och att inte åka längre bort än motsvarande 1-2 timmar i bil. En förutsättning för lägervistelse är därför att det ligger lokalt, och att åtgärder mot smittspridning tas.

– Man ska tänka på att barnen inte är för nära varandra, att hålla god hygien och barn som är sjuka ska stanna hemma eller kunna ta sig hem om de insjuknar under lägervistelsen.

Lägerarrangörer uppmanas också att prioritera träning och aktiviteter utomhus samt att öka avståndet för sovplatser och sittplatser i matsal och andra utrymmen om det möjligt.

Grillkväll - Vidablick

Minividis 1, 2020.06.14 – 2020.06.18 är inställt
Midsommarfesten fredag 2020.06-19 är inställd

Samtliga läger har minskats ner till 30 deltagare vilket gör att vi kommer att hålla hela lägret under de rekommenderade 50 personerna totalt.

Så mycket aktiviteter som möjligt kommer att genomföras utomhus oavsett väder. Tag med lämpliga kläder för detta.

Alla stugor kommer att användas så att inte trängsel uppstår i stugorna.

Vid måltider kommer både matsalen, verandan och bord utomhus (vid tjänlig väderlek) att användas för att minimera trängsel.

Vi kommer om möjligt att undvika buffé-köer och i stället ställa fram mat på varje bord eller ordna detta på något annat sätt som tjänar samma syfte.

Om en lägerdeltagare uppvisar minsta symptom under lägervistelsen måste målsman, efter kontakt från lägerledningen, hämta hem deltagaren för karantän i hemmet.

Information om daglägerverksamhet kommer snarast efter att vi har stämt av detta med Jönköpings kommun

Har du sjukdomssymptom, är du orolig för smittspridning eller vill undvika resa så gäller fri avbokning fram till lägerstart.

Detta innebär att avbokningsreglerna för sommarläger som tidigare skickats ut inte längre gäller. Vid avbokning ber vi er dock att avboka så snart som möjligt, för att vi ska kunna anordna lägerverksamheten på bästa sätt!

Måste vi av någon anledning ställa in ett läger återbetalas hela lägeravgiften. Alla bidrag hjälper oss dock att fortsätta skapa möjligheter för unga människor.

Du som avbokar är välkommen att stötta oss genom att bidra eller begära tillbaka endast en del utav lägeravgiften.

De bokningsregler ni fått vid er bokning gäller även fortsättningsvis. Det finns dock möjlighet att boka om till ett senare datum eller till dagsaktivitet.

036 - 10 05 35

Daniel Claesson

Daniel Claesson

Verksamhetschef och kontakt för sommarläger

Daniel är Verksamhetschef och instruktör med ansvar för rekrytering/anställning av personal och ledare till vår verksamhet med ett speciellt ansvar för sommarlägren.
Ta kontakt med Daniel via epost eller 036-100535
Du kan nå Daniel via telefon mellan 13:00-17:00 på vardagar.

Epost: daniel@kfum.org

Jonatan Saldner

Jonatan Saldner

Verksamhetsutvecklare och bokningsansvarig

Ta kontakt med Jonatan via epost eller via formuläret till höger!
Vi har begränsade möjligheter att ta emot bokningar via telefon och hänvisar därför till epost. Önskar du ändå en muntlig kontakt så uppge ditt telefonnummer i ett mejl så tar vi kontakt med dig snarast.

Epost: jonatan@kfum.org

Evert Larsson

Evert Larsson

Kontakt gällande anläggning och vaktmästeri

Evert är även banbyggare och säkerhetsansvarig så har du frågor av teknisk natur ta kontakt med Evert via epost.
Evert kan inte alltid svara eftersom han ofta har grupper att ta hand om. Uppge ditt telefonnummer i mejlet så ringer han tillbaka så snart som det är möjligt.

Epost: evert@kfum.org

Adress


KFUM Gården Vidablick
Vidablicksvägen 60
Box 125
564 23 BANKERYD
Telefon: 036 – 10 05 35

KFUM Logotyp

Betalning


Org. nr: 826000-1816
Bankgiro: 545-5852
Swish: 123 385 06 66
Ange alltid referensnummer vid betalning!

Nota Bene


Observera att vi är en, ej momspliktig, ideell förening.
Företag kan därför inte dra av ingående moms från våra priser.

Scrolla till toppen